برای شما هم پیش آمده است که برای خرید ظروف آشپزخانه مانند فنجان، پیاله، ظرف نگهدارنده غذا و … به بازار رفته باشید و با طیف گسترده ای از ظروف با جنس های مختلف و قیمت های متفاوت برخورد کرده باشید. احتمالا این سوال برای شما هم پیش آمده است که این ظروف چه تفاوتی با هم دارند؟
این مقاله برای آشنایی شما با ظروف غذاخوری پرسلین و استخوانی تهیه شده است.
پرسلین
ظروف پرسلین از کائولین ساخته می شود. کائولین نوعی خاک رس سفید است که پس از حرارت دیدن سفیدی خود را حفظ می کند. معمولا با لایه ای شفاف لعاب می شود که سفیدی ظرف را نمایان می کند. پرسلین دو مرحله پخت دارد که درجه حرارت مرحله دوم پخت آن بالاتر از درجه حرارت پخت چینی معمولی است. دمای پخت بالاتر باعث سخت تر شدن ولی شکننده تر شدن آن نسبت به چینی معمولی می شود.
چینی استخوانی
چینی استخوانی از خاک رس سرامیکی نیمه شفاف که دارای حداقل ۲۵ درصد خاکستر استخوان گاو نر است ساخته می شود. در انگلستان میزان خاکستر استخوان حداقل باید ۵۰ درصد باشد تا به آن چینی استخوانی گفته شود. این چینی در حقیقت پرسلین است که حاوی خاکستر استخوان است. از ویژگی های این چینی سفت و سخت بودن، سفیدی و عبور نور از آن است.
برای تشخیص چینی استخوانی از سایر ظروف می توانید چینی استخوانی را در مقابل نور بگیرید. اگر انگشتانتان را از پشت ظرف ببینید این ظرف چینی استخوانی است.
چینی استخوانی با کیفیت عالی حداقل دارای ۳۰ درصد خاکستر استخوان است. از این چینی ها می توان برای مصارف روزانه استفاده کرد اما بیشتر از این نوع چینی ها در میهمانی های رسمی استفاده می شود. چینی استخوانی سبک تر، قوی تر و گران تر از پرسلین است.